Festes locals

FESTES, TRADICIONS I TROBADES

 

El Carnaval de Godall

La festa del Carnaval és un patrimoni viu de Godall, una festa d’hivern celebrada set setmanes abans de la Quaresma. Godall ha heretat aquesta tradició ancestral que va sobreviure a la prohibició dels carnavals sota la denominació de Festes d’Hivern durant la Guerra Civil de 1936. Balls de disfresses i batalles de farina caracteritzen l’esperit del Carnaval. Un dels Carnavals més populars i reconeguts a les Terres de l’Ebre, amb una nombrosa participació de colles disfressades i una seqüència d’actes que van des de nits de disfresses i música, tardes d’animació, batalles de farina i àpats populars. Un got de cremat, pastissets, cóc amb sal i cóc amb mel, són productes típics del Carnaval, que us faran assaborir la festa.

 

 

La Setmana Santa

Cada any, per Setmana Santa, tenen lloc a l’interior de l’església parroquial de Sant Salvador i pels carrers de la població, un seguit d’actes tradicionals de contingut religiós que perpetuen alguns dels costums més arrelats a la població. Són d’especial interès la benedicció de rams i palmes el Diumenge de Rams, que inicia aquest cicle festiu, els oficis litúrgics, la Processó de l’Encontre i la Missa Solemne del Dia de Pasqua, diada que tanca el cicle.

 

 

 

Les Festes Majors

Al voltant del 6 d’agost se celebra la festa patronal de Sant Salvador, una setmana de Festa Major plena d’actes i activitats, en la qual la música i els bous són grans referents; nits de ball a la fresca, rondalles de l’Ebre, correbous a la plaça, cercaviles de la banda de música del poble, jocs infantils i tradicionals —com el joc del guinyot—, menjars populars, actes religiosos en commemoració al patró i correfocs, són els elements definidors de la Festa Major. La festa patronal de Sant Salvador, una setmana de Festa Major plena d’actes i activitats, en la qual la música i els bous són grans referents; nits de ball a la fresca, rondalles de l’Ebre, correbous a la plaça, cercaviles de la banda de música del poble, jocs infantils i tradicionals —com el joc del guinyot—, menjars populars, actes religiosos en commemoració al patró i correfocs, són els elements definidors de la Festa Major.

 

 

 

La Festa de l’Oli i l’Espàrrec

El segon cap de setmana de març, Godall, un poble tradicionalment dedicat al conreu de l’olivera, celebra cada any la Festa de l’Oli i l’Espàrrec. És una mostra dels olis i dels productes d’agroalimentació locals. L’entrada és gratuïta i se celebra al recinte de la Cooperativa al carrer del Calvari i, al mateix temps, s’ensenya el Molí d’oli situat al camí Vell d’Amposta. Els estands ofereixen degustacions dels productes: embotits, conserves, dolços i pa amb oli. Al voltant de la Fira s’organitza un concurs de recollida de l’espàrrec salvatge, molt abundant al terme de Godall.

 

 

 

El Descens en BTT

Godall és escenari cada any de la cursa de descens cronometrat de bicicleta de muntanya que organitza la Unió Ciclista Santa Bàrbara amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat. Aquesta cursa ha assolit en els darrers anys una projecció important i presenta una elevada participació de corredors que han ajudat al fet que es converteixi en un esdeveniment esportiu de primer ordre. El DH de Godall és una prova puntuable per al DH Challenge que cada any organitza la Federació Catalana de Ciclisme. El circuit combina el descens de muntanya amb el descens urbà: s’inicia al vessant nord-oest de la mola de Godall i finalitza a l’interior del nucli urbà, presenta un desnivell de 172 metres i té una longitud d’uns 1,3 quilòmetres.

 
 

Festes laborals a Catalunya durant l'any 2021

 

Cap d'any

1 de gener 

Reis

6 de gener 

Divendres Sant

2 d'abril 

Dilluns de Pasqua Florida

5 d'abril 

Festa del Treball

1 de maig 

Sant Joan

24 de juny 

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre 

Festa Nacional d'Espanya

12 d'octubre 

Tots Sants

1 de novembre 

Dia de la Constitució

6 de desembre 

La Immaculada

8 de desembre 

Nadal

25 de desembre 
Subscriure a